4 tojásos
Spagetti
Összetevők:
- tyúktojás
- búzaliszt
- ivóvíz
Spenótos spagetti
Hozzávalók:
- 300g leveles spenót
- 3 piros csilipaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 400 g spagetti
- 150 ml olíviaolaj
- bors
- 1 ek. szezámmag
Elkészítési idő: 15 perc
- A spenótot tisztítsuk és mossuk meg, csepegtessük le. A csilipaprikát mossuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki és vágjuk kis kockákra. A fokhagymát tisztítsuk meg és apróra. A spagettit forrásban levő sós vízben főzzük ki.
- Az olajat hevítsük fel, és futtassuk meg benne a csilipaprikát. Adjuk hozzá a fokhagymát, és állandó kevergetés mellett kb. 2 percig óvatosan futtassuk, nehogy megbarnuljon, mert akkor keserű lesz. Tegyük bele a spenótot, és várjuk meg, amíg összeesik.
- A tésztáról öntsük le a vizet, és alaposan csepegtessük le. Forgassuk a tésztát a spenótos keverékbe, sóval-borssal ízesítsük, végül szórjuk meg a szezámmaggal.