muti_lebbencs_8tojas-03
8 tojásos

Lebbencs

Összetevők:
  •   tyúktojás
  •   búzaliszt
  •   ivóvíz

250 g/csomag

Recept-
ajánló

Lebbencsleves

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 20 dkg lebbencstészta
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 db burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 ek. napraforgóolaj
  • 1 közepes méretű paprika
  • 1 közepes méretű paradicsom
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 2 liter víz

1. A tésztát kevés olajon megpirítjuk. Folyamatosan kevergetjük, rázogatjuk, hogy egyenletes legyen.
2. Amikor szép barna lett, hozzátesszük a nagyon apróra felkockázott hagymát és 1-2 percig kevergetjük vele.
3. Beletesszük a pirospaprikát.
4. Vízzel felöntjük. Sózzuk. Beletesszük a paradicsomot, paprikát és a kockára vágott burgonyát.
5. Puhára főzzük. A legvégén beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet.