8 tojásos
Hosszú cérnametélt
Összetevők:
- tyúktojás
- búzaliszt
- ivóvíz
Recept-
ajánló
Újházy tyúkhúsleves
Újházy tyúkhúsleves
Hozzávalók:
- 1 tyúk
- 1 csomó leveszöldség
- 1 kis fej vöröshagyma
- 10 dkg gomba
- 1 paradicsom
- 10 dkg kelvirág
- bors
- 15 dkg zöldborsó
- csipetnyi sáfrány
- 15 dkg cérnametélt
- só
- A tyúkot megtisztítjuk, kibelezzük, megmossuk és négyfelé vágjuk. Hideg, sós vízben feltesszük főni.
- A zöldségeket vékony metéltre vágjuk, és a kelvirággal, a paradicsommal, a gombával és a zöldborsóval a félig kész levesbe tesszük. Hozzáadjuk a sáfrányt és a szemes borsot.
- Lassan főzzük, míg a tyúk megpuhul. Ekkor levesszük a tűzhelyről, kicsit állni hagyjuk, majd kivesszük a húsdarabokat, a levét pedig finom szűrőn átszűrjük.
- A cérnametéltet sós vízben megfőzzük, leöblítjük, és tálalásig félretesszük.
- A húsokból a nagyobb csontokat eltávolítjuk, tányérra rakjuk, rátesszük a cérnametéltet, a zöldségeket és a gombát, a kelvirágot és a zöldborsót. Rámérjük a forró levest, és meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.