muti_orso_4tojas-02
4 tojásos

Orsó

Összetevők:
  •   tyúktojás
  •   búzaliszt
  •   ivóvíz

500 g/csomag

Recept-
ajánló

Csőben sült kecskesajtos orsótészta

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 80 dkg darált csirkemell
  • 50 dkg orsó tészta
  • 25 dkg kecskesajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. paradicsompüré
  • oregánó
  • 1 cs. petrezselyem zöldje
  • bors
  • 1 ek. zsír
  • zsemlemorzsa

 

  1. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát  zsíron megpirítjuk, rádobjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük.
  2. Sóval, borssal, oregánóval, apróra vágott zöldség zölddel ízesítjük, és hozzáadjuk a paradicsompürét. Felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A tésztát sós bő vízben kifőzzük, és lecsepegtetjük.
  4. Megfelelő nagyságú tepsit zsírral kikenünk, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  5. A főtt orsótészta felét beletesszük, és elsimítjuk, rátesszük a megpárolt hús, majd a tészta másik felét. Végül rámorzsoljuk (vagy reszeljük) a kecskesajtot.
  6. A  180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.