Szélesmetélt cukkinival
2014-09-02
Hozzávalók:
- 4 közepes cukkini (kb 650 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 piros csilipaprika
- 250 g széles metélt
- só
- bors
- 6 ek. olívaolaj
- 3 ek. apróra vágott friss bazsalikom
- 1 citrom leve
- 5 ek. tejszín
- 4 ek. reszelt ementáli sajt
- bazsalikom a díszítéshez
Elkészítési idő: 20 perc
- A cukkinit tisztítsuk és mossuk meg, és vágjuk hasábokra. A fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. A csilipaprikát tisztiítsuk meg, magozzuk ki és vágjuk karikákra. A széles metéltet főzzük ki bő sós vízben.
- Közben hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és futtassuk meg benne a fokhagymát. Adjuk hozzá a cukkinihasábokat, és állandó kevergetés mellett pirítsuk kb. 7 percig. Adjunk hozzá a bazsalikomot, a csilipaprikát, a citromlevelet, a tejszínt és a sajtot. Sózzuk-borsozzuk.
- Szűrjük le a tésztát, csepegtessük le, majd halmozzuk a tányérokra. A cukkinimártást kanalazzuk a tetejére, és a bazsalikommal díszítve tálaljuk.