Szélesmetélt cukkinival
2014-09-02

Hozzávalók:

  • 4 közepes cukkini (kb 650 g)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 piros csilipaprika
  • 250 g széles metélt
  • bors
  • 6 ek. olívaolaj
  • 3 ek. apróra vágott friss bazsalikom
  • 1 citrom leve
  • 5 ek. tejszín
  • 4 ek. reszelt ementáli sajt
  • bazsalikom a díszítéshez

Elkészítési idő: 20 perc

 

  1. A cukkinit tisztítsuk és mossuk meg, és vágjuk hasábokra. A fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. A csilipaprikát tisztiítsuk meg, magozzuk ki és vágjuk karikákra. A széles metéltet főzzük ki bő sós vízben.
  2. Közben hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és futtassuk meg benne a fokhagymát. Adjuk hozzá a cukkinihasábokat, és állandó kevergetés mellett pirítsuk kb. 7 percig. Adjunk hozzá a bazsalikomot, a csilipaprikát, a citromlevelet, a tejszínt és a sajtot. Sózzuk-borsozzuk.
  3. Szűrjük le a tésztát, csepegtessük le, majd halmozzuk a tányérokra. A cukkinimártást kanalazzuk a tetejére, és a bazsalikommal díszítve tálaljuk.