Spenótos spagetti
2014-09-02

Hozzávalók:

  • 300g leveles spenót
  • 3 piros csilipaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 400 g spagetti
  • 150 ml olíviaolaj
  • bors
  • 1 ek. szezámmag

Elkészítési idő: 15 perc

 

  1. A spenótot tisztítsuk és mossuk meg, csepegtessük le. A csilipaprikát mossuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki és vágjuk kis kockákra. A fokhagymát tisztítsuk meg és apróra. A spagettit forrásban levő sós vízben főzzük ki.
  2. Az olajat hevítsük fel, és futtassuk meg benne a csilipaprikát. Adjuk hozzá a fokhagymát, és állandó kevergetés mellett kb. 2 percig óvatosan futtassuk, nehogy megbarnuljon, mert akkor keserű lesz. Tegyük bele a spenótot, és várjuk meg, amíg összeesik.
  3. A tésztáról öntsük le a vizet, és alaposan csepegtessük le. Forgassuk a tésztát a spenótos keverékbe, sóval-borssal ízesítsük, végül szórjuk meg a szezámmaggal.