Penne paradicsomos-tonhalas mártással
2014-09-02
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 400 g pennetészta
- só
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 vöröshagyma
- 2-3 szárított csili
- 3 ek. olaj
- 1 nagy konzerv hámozott paradicsom
- 50 g fekete olajbogyó
- 50 g kapribogyó
- bors
- 1 ek. cukor
- 1 csokor petrezselyem
- 2 tonhalkonzerv
Elkészítési idő: 30 perc
- A tésztát bő sós vízben kifőzzük.
- A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A csilit felaprítjuk. A vöröshagymát forró olajban üvegesre futtatjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a csilit, és óvatosan pirítjuk.
- Beletesszük a paradicsomot a levével együtt, és kb. 10 percig főzzük. Az olajbogyót kimagozzuk és a lecsepegtetett kapribogyóval a mártáshoz adjuk. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük.
- A petrezselymet leöblítjük, megszárítjuk és apróra vágjuk. A tonhalat lecsepegtetjük és nagyobb darabokra morzsoljuk. Mindkettőt a tálalás előtt keverjük a mártásba, amelyet a tésztával együtt szolgálunk fel.