Penne paradicsomos-tonhalas mártással
2014-09-02

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 400 g pennetészta
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 vöröshagyma
  • 2-3 szárított csili
  • 3 ek. olaj
  • 1 nagy konzerv hámozott paradicsom
  • 50 g fekete olajbogyó
  • 50 g kapribogyó
  • bors
  • 1 ek. cukor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 tonhalkonzerv

Elkészítési idő: 30 perc

  1. A tésztát bő sós vízben kifőzzük.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A csilit felaprítjuk. A vöröshagymát forró olajban üvegesre futtatjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a csilit, és óvatosan pirítjuk.
  3. Beletesszük a paradicsomot a levével együtt, és kb. 10 percig főzzük. Az olajbogyót kimagozzuk és a lecsepegtetett kapribogyóval a mártáshoz adjuk. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük.
  4. A petrezselymet leöblítjük, megszárítjuk és apróra vágjuk. A tonhalat lecsepegtetjük és nagyobb darabokra morzsoljuk. Mindkettőt a tálalás előtt keverjük a mártásba, amelyet a tésztával együtt szolgálunk fel.