Kagylótészta zöldségekkel
2014-09-02
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 kisebb cukkini
- 2 kisebb padlizsán
- 150 g friss vargánya
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek. olívaolaj
- 2 tk. oregánó
- só
- bors
- 500 g kagylótészta
- frissen reszelt parmezán
Elkészítési idő: 30 perc
- A cukkinit és a padlizsánt megmossuk, a végeiket levágjuk. A zöldségeket kb. 0,5 cm vastag csíkokra vágjuk, megsózzuk, és 20 percig állni hagyjuk.
- A vargányát megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel gondosan leszárítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A cukkinit és a padlizsánt vízzel leöblítjük, majd szintén szárazra töröljük.
- A petrezselymet leöblítjük, a durvább szárakat lecsípjük, a többit apróra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk és a kés lapjával összezúzzuk.
- Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, gyorsan megfuttatjuk benne a fokhagymát és a petrezselymet, majd beletesszük a cukkinit, a padlizsánt és a gombát. Rövid ideig pirítjuk, majd oregánóval, sóval, borssal ízesítjük, és alacsony hőmérsékleten, gyakori kevergetés mellett puhára főzzük.
- Bő sós vízben kifőzzük a tésztát. A zöldségeket még utánafűszerezzük, majd a leszűrt és lecsepegtetett tésztával együtt előmelegített tálba tesszük. Óvatosan összeforgatjuk, és parmezánnal megszórva tálaljuk.