Kagylótészta zöldségekkel
2014-09-02

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 kisebb cukkini
  • 2 kisebb padlizsán
  • 150 g friss vargánya
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek. olívaolaj
  • 2 tk. oregánó
  • bors
  • 500 g kagylótészta
  • frissen reszelt parmezán

 

Elkészítési idő: 30 perc

  1. A cukkinit és a padlizsánt megmossuk, a végeiket levágjuk. A zöldségeket kb. 0,5 cm vastag csíkokra vágjuk, megsózzuk, és 20 percig állni hagyjuk.
  2. A vargányát megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel gondosan leszárítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A cukkinit és a padlizsánt vízzel leöblítjük, majd szintén szárazra töröljük.
  3. A petrezselymet leöblítjük, a durvább szárakat lecsípjük, a többit apróra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk és a kés lapjával összezúzzuk.
  4. Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, gyorsan megfuttatjuk benne a fokhagymát és a petrezselymet, majd beletesszük a cukkinit, a padlizsánt és a gombát. Rövid ideig pirítjuk, majd oregánóval, sóval, borssal ízesítjük, és alacsony hőmérsékleten, gyakori kevergetés mellett puhára főzzük.
  5. Bő sós vízben kifőzzük a tésztát. A zöldségeket még utánafűszerezzük, majd a leszűrt és lecsepegtetett tésztával együtt előmelegített tálba tesszük. Óvatosan összeforgatjuk, és parmezánnal megszórva tálaljuk.