Csőben sült kecskesajtos orsótészta
2014-09-02
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 80 dkg darált csirkemell
- 50 dkg orsó tészta
- 25 dkg kecskesajt
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek. paradicsompüré
- oregánó
- 1 cs. petrezselyem zöldje
- só
- bors
- 1 ek. zsír
- zsemlemorzsa
- A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát zsíron megpirítjuk, rádobjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük.
- Sóval, borssal, oregánóval, apróra vágott zöldség zölddel ízesítjük, és hozzáadjuk a paradicsompürét. Felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk.
- A tésztát sós bő vízben kifőzzük, és lecsepegtetjük.
- Megfelelő nagyságú tepsit zsírral kikenünk, és megszórjuk zsemlemorzsával.
- A főtt orsótészta felét beletesszük, és elsimítjuk, rátesszük a megpárolt hús, majd a tészta másik felét. Végül rámorzsoljuk (vagy reszeljük) a kecskesajtot.
- A 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.