Brokkolis szarvacskatészta
2014-09-02

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 400g brokkoli
  • 1 ek. szeletelt mandula
  • 1 vöröshagyma
  • 200 g gorgonzola
  • 400 g szarvacskatészta
  • 1 ek. olívaolaj
  • 125 ml tejszín
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 doboz zsázsa

Elkészítési idő: 35 perc

  1. A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk és rózsákra szedjük. A mandulát egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A gorgonzolát darabokra törjük.
  2. A tésztát forrásban lévő bő, sós vízben kifőzzük. Egy másik fazékban a brokkolirózsákat forrásban lévő sós vízben kb. 2-3 percig főzzük. Mindkettőről leöntük a főzőlevet, majd hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.
  3. Felhevítjük az olajat, és a hagymakockákat üvegesre pároljuk. Beleöntjük a tejszínt, és felforraljuk. A gorgonzolát a mártásba tesszük, és mérsékelt hőfokon megolvasztjuk benne. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Beleborítjuk a brokkolit és a tésztát is.
  4. Mindent óvatosan összemelegítünk. Közben a zsázsát leöblítjük, megszárítjuk, levágjuk a száráról, a szeletelt mandulával együtt a tésztára szórjuk, amelyet azonnal tálalunk.