Brokkolis szarvacskatészta
2014-09-02
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 400g brokkoli
- 1 ek. szeletelt mandula
- 1 vöröshagyma
- 200 g gorgonzola
- 400 g szarvacskatészta
- só
- 1 ek. olívaolaj
- 125 ml tejszín
- bors
- szerecsendió
- 1 doboz zsázsa
Elkészítési idő: 35 perc
- A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk és rózsákra szedjük. A mandulát egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A gorgonzolát darabokra törjük.
- A tésztát forrásban lévő bő, sós vízben kifőzzük. Egy másik fazékban a brokkolirózsákat forrásban lévő sós vízben kb. 2-3 percig főzzük. Mindkettőről leöntük a főzőlevet, majd hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.
- Felhevítjük az olajat, és a hagymakockákat üvegesre pároljuk. Beleöntjük a tejszínt, és felforraljuk. A gorgonzolát a mártásba tesszük, és mérsékelt hőfokon megolvasztjuk benne. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Beleborítjuk a brokkolit és a tésztát is.
- Mindent óvatosan összemelegítünk. Közben a zsázsát leöblítjük, megszárítjuk, levágjuk a száráról, a szeletelt mandulával együtt a tésztára szórjuk, amelyet azonnal tálalunk.