Pályázat

Az M-Gabitészta Kft. A PEST MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2014-2020 ÉS PEST MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA 2014-2020 MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ NYÚJTOTT CÉLZOTT PÉNZÜGYI KÖLTSÉGVETÉSI TÁMOGATÁS keretein belül 27,5 millió forint támogatásban részesült, melyből a gyártási folyamat modernizálása, fejlesztése valósult meg.

A vállalkozás egy korszerű, olasz gyártmányú tésztagyártó vonal beszerzésével fejlesztette üzemét. A tésztagyártó vonal az ITALPAST gyártmányú MAC 200 C/V Vákuum automata prés gépből és kiegészítőiből áll. A présgép dagasztóként és présként is funkcionál, formátumtól függően 160-200 kg nedves tésztát tud előállítani óránként. Az eszköz rozsdamentes acélból készül, folyadék- és lisztadagolójából a dagasztóba automatikusan jut be a programozott mennyiségű alapanyag. A vákuumos dagasztást követően a tartályból emberi beavatkozás nélkül, automatikusan jut el a tészta a préselés fázisához, ahol szintén programozható a formára vágás. A présgépből kiadott tészta az előszárító rázógépbe kerül, mely óránként terméktől függően 100-200 kg nedves tészta szárítására képes. A szintén rozsdamentes acélból készült gép 5 vibráló szinttel, rövid tésztához készült hálóval ellátott, elektronikusan vezérelhető és szétszerelhető.

A tészta továbbítása a rázógépről MT típusú automata tálcatovábbító segítségével történik, melyhez 1.000 db, 60×120 cm-es méretű tésztaszárító tálca szükséges, majd a végső szárítást 50 db tésztaszárító kocsi segítené. Az üzem kapacitása növekedett az új technológia révén.

tesztagep_palyazat

PDF megtekintése